top of page

Kako izgleda podpora

Podpora je sestavljena iz različnih pristopov, tehnik in modalitet. Izberem jih glede na potrebe posameznika. Večinoma se prepletajo znanja s področja biologije, fizike, psihologije in izkustvene psihoterapije, s katerimi podpiram klienta/klientko na poti do harmonije, evolucije in nenazadnje zdravja. Vsi se včasih znajdemo v trenukih, ko se nam zdi, da smo se »zataknili ali obtičali«, kar nam lahko  prinaša neprijetne občutke ali celo simptome na telesnem nivoju. Nudim vam celostno obravnavo in vas podpiram pri raziskovanju lastnih resursov in virov moči.

TERAPIJA NOTRANJIH DRUŽINSKIH SISTEMOV (IFS - INTERNAL FAMILY SYSTEMS)

Terapija notranjih družinskih sistemov (Internal Family Systems Therapy – IFS) je razvil Richard C. Schwartz. Temelji na predpostavki, da je naš um v osnovi večdelen, kar je pozitivna lastnost. Ne gre za multiplo osebnost, gre za večdelnost našega uma, ki se pokaže v vsakdanjih situacijah. Primer je, ko se odločamo in en del nas želi nekaj, drugi del nas želi drugo stvar. Drugi primer takšnih delov je naš notranji kritik, ki kritizira drugi del nas, ki nosi sram ali krivdo.

Vsak tak del nas nosi v sebi pomembne kvalitete in informacije, zato za vse dele naredimo prostor, da jih lahko slišimo. Ne glede na to, koliko delov prihaja v osredje, pa je en del nas tisto, kar smo resnično mi, naš središčni Jaz. Ta je tisti, ki ve, kako se ozdraviti in najti pot do integracije in celosti.

IFS ustvarja harmonijo znotraj nas samih, zato da se nam ni potrebno boriti sami s seboj, ampak naredimo prostor in prisluhnemo vsem delom sebe. Gre za ustvarjanje sočutja do sebe, kakor tudi do ljudi okoli nas.

2

COUNSELING

Diploma iz Counselinga mi omogoča nudenje pomoči, na način  ki temelji na medsebojni izmenjavi, pri čemer vsi udeleženi s svojim prispevkom pripomorejo k lastni osebnosti rasti in rasti družbe.

Counseling se kot odnos izmenične pomoči pri osebnostni evoluciji lahko vzpostavi med terapevtom in klientom, med učiteljem in učencem, med zdravnikom in bolnikom ter med staršem in otrokom.

Counselor je nov poklic, ki je v evropskem prostoru vedno bolj uveljavljen in skrbi za podporo sočloveku na psihosomatskem, osebnostnem in duhovnem nivoju z izjemo psihopatologije.

3

KRANIO - SAKRALNA TERAPIJA / PODPORA

Kranio sakralna terapija je komplementarni pristop, ki s svojimi mehkimi mobilizacijskimi tehnikami spodbuja notranji zdravilni potencial klienta.  Kraniosakralna terapija je nežna, neinvazivna manipulativna metoda ocenjevanja in izboljševanja delovanja fiziološkega telesnega sistema, imenovanega kraniosakralni sistem – sestavljajo ga membrane in cerebrospinalna tekočina, ki obdajajo in varujejo možgane in hrbtenjačo. V KST zaupamo v samozdravilne sposobnosti organizma in podpiramo tiste procese, ki jih izbere organizem sam in nam jih subtilno nakaže med terapijo. Kraniosakralna terapija deluje na najgloblje strukture in organe živčnega sistema, zato vpliva na motorične, bolečinske in koordinacijske mehanizme, prebavni sistem, respiratorni sistem, delovanje srca in endokrini sistem.

V manualne veščine kranio sakralne terapije vpletam tudi  veščine emocionalnega dialoga in na ta način izvajam celostni couselling, na verbalnem in neverbalnem nivoju.

4

INTEGRATIVNA PODPORA - MEDICINA

Diploma iz Naturopatije in psihosomatike  mi omogoča, da lažje razumem psihološke/čustvene aktivacije in z njimi povezane telesne simptome. Intervencija je tako sestavljena iz zgoraj opisanih metod, poleg pa vključujem znanja iz Floriterapije

( Bachove, Avstralske esence), Fitoterapije ( matične tinkture, gemoderivati, oligoelementi). Tovrsten integrativni pristop kliente lažje spodbudi h koristnim korakom in odločitvam in inicira določene spremembe.

bottom of page